Forside / Tandemhopp / Fallskjermkurs / Hoppere / Terminliste / Hoppfelt / Kontakt
Kurs
Hoppe fallskjerm?
AFF-kurs
Kurspriser/betaling
Linekurs
Påmelding til kurs
Bestille gavekort

AFF-kurs

08.01.2013
AFF – Accelerated Free Fall er den utdanningen som vi på landsbasis har mest av i dag. Utdannelsen har blitt uviklet sivilt og kommer fra USA.

Trykk for stor versjon av bildet
AFF–kurs er den raskeste veien for deg som ønsker å bli selvstendig fallskjermhopper. Velger du ukeskurset, er du ferdig utdannet fallskjermhopper på syv dager (med værforbehold).

Søndag – introduksjon
Mandag – bakketrening
Tirsdag – bakketrening⁄hopping
Onsdag til søndag – hopping

Den praktiske delen består av syv hopp (nivå 1–7, se video av nivå 1 her) fra full høyde (12 500 fot) sammen med instruktører. Disse hoppene er inkludert i kursprisen. Du må få ett hopp på hvert nivå godkjent før du kan gå videre i progresjonen. Etter godkjent nivå 7 går man videre til nivå 8 og får status som selvstendig elev. På nivå 8 skal du gjøre 13 hopp alene, inklusive 2 hopp fra lav høyde (3500 fot). Totalt gjør du 20 godkjente hopp som elev før du blir selvstendig fallskjermhopper og får A–sertifikat.

Du blir filmet på to av hoppene. Dette blir også brukt som grunnlag for tilbakemeldingen på utførelsen av hoppet. Dette er inkludert i kursprisen. Det er mulig å bli filmet på alle hoppene, prisen for videpakke inkl. 5 hopp er kr. 1490. Hoppene på nivå 8 er ikke inkludert i prisen for AFF–kurset. Se priser her.


AFF–FJC
AFF–FJC (First Jump Course) er et kurs for deg som kun ønsker å gjøre ett fallskjermhopp, men som ikke vil gjøre et tandemhopp. Du følger et vanlig AFF–kurs, men gjør kun ett hopp. Dersom du etter det første hoppet ønsker å fortsette utdanningen, er du selvsagt velkommen til å fortsette progresjonen fram mot A–sertifikat. Prisen for AFF–FJC er kr. 5990,–. Om du ønsker å gå videre i progresjonen koster hopp på nivå 2 og 3 kr. 1950,– og hopp på nivå 4–7 kr. 1450,–.

Legeundersøkelse
Alle som skal delta på fallskjermkurs i Norge må ha gjennomgått en legeundersøkelse av allmennpraktiserende lege. Legen må da fylle ut et eget skjema "Legeundersøkelse for fallskjermhoppere" som må medbringes til kurset. Legeundersøkelsen kan ikke være mer enn 3 måneder gammel ved kursstart.


Detaljer om de ulike nivåene finner du her.
Oslo Fallskjermklubb, Postboks 5906 – 0308 OSLO. Telefon: 91 64 18 01  epost: info@fallskjerm.no