Forside / Tandemhopp / Fallskjermkurs / Hoppere / Terminliste / Hoppfelt / Kontakt
Kurs
Hoppe fallskjerm?
AFF-kurs
Kurspriser/betaling
Linekurs
Påmelding til kurs
Bestille gavekort

Linekurs/Konvertering til AFF

01.04.2012, OFSK
Linekurs (static line) originerer fra militær fallskjermutdannelse og var den første typen utdannelse innen fallskjermhopping man kunne få her i landet. De fleste mindre klubber utdanner sine elver gjennom dette kurset også i dag.

NB! Per dags dato gjennomfører vi ikke linekurs på Østre Æra, grunnet flytypen vi bruker, men vi konverterer lineelever over til AFF, uansett nivå i lineprogresjonen.

Linekurs
På et linekurs vil du lære å foreta et såkalt lineutløst fallskjermhopp. Dette betyr at fallskjermen blir automatisk utløst av en line som festes inne i flyet. De første hoppene gjøres fra 3 500 fot (1000 meter). På disse kursene er den første dagen satt av til teori og bakketrening.

Så snart du har bestått kurset (normalt etter én dag), begynner du å hoppe.

Videre progresjon
Etter seks godkjente linehopp (tre nivå, to påføgende godkjente hopp for å gå videre til neste nivå) er du klar for frittfall. Innen du hopper frittfall må du ha vært igjennom et frittfallkurs, og du må lære å pakke din egen fallskjerm. Ditt første frittfall vil vare i ca. 5 sekunder, og den eneste oppgaven din på dette hoppet er å løse ut skjermen din selv. Frittfalltiden vil på de neste hoppene øke gradvis opp til ca. 50 sekunder. Du trenger 28 godkjente frittfallhopp før du betraktes som selvstendig hopper.

Legeundersøkelse
Alle som skal delta på fallskjermkurs i Norge må ha gjennomgått en legeundersøkelse av allmennpraktiserende lege. Legen må da fylle ut et eget skjema "Legeundersøkelse  for fallskjermhoppere" som skal medbringes på kurset.

Per dags dato gjennomfører vi ikke linekurs på Østre Æra, grunnet flytypen vi bruker, men vi konverterer lineelever over til AFF, uansett nivå i lineprogresjonen. Priser per 2012 er som følger: Dersom du følger et vanlig kurs: Konverteringsavgift kr. 1 000,–. Konverteringsavgift utenom dette kr. 2 000. I tillegg for nivå 1–7 kr. 7 700,–. Medlemsskap + lisenskostnader til F⁄NLF kommer i tillegg.
Oslo Fallskjermklubb, Postboks 5906 – 0308 OSLO. Telefon: 91 64 18 01  epost: info@fallskjerm.no